TRTalk.Net – Türkiye'nin Yeni Sohbet Platformu

Sohbet Girişi


nick
sifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

SAYGILI SOHBET | TRTalk.Net - Sohbet, Chat, Mobil Sohbet Odaları


SAYGILI SOHBET

SAYGILI SOHBET NEDİR?

Her zaman savunduğum bir görüş vardır. Saygı şart. Hayatın her alanında saygı olmazsa olmazlarındandır. Saygı göstereceksin ki saygı göresin. Sohbet odalarında da saygılı sohbet etmek şart bana göre. Karşındakinin bilgisayardan ibaret olmadığını, bir insan olduğunu unutmamalıyız. Duygularının olduğunu, kırılacağını düşünerek hareket etmeliyiz.
İnsanların dinine, diline, düşüncelerine, giyinişine gerçek yaşantımızda nasıl saygı gösteriyorsak, sohbet odalarında da aynı düşüncelerle sohbet etmeliyiz. Saygılı sohbet edip seviyeli bir sohbet ortamı oluşturduğumuz da insanların bize bakış açısı da farklılaşacaktır. İtibarımız yükselecektir.

Düşünsenize saygısızca davranan insanların bir toplumda ne kadar yeri olabilir? Ne kadar itibar sahibi olabilir ki? İnsanlar onu hep görmezden gelecek yok sayacaklardır. Oysa saygın kişilikler öyle değildir. Sanal ya da gerçek yaşam fark etmiyor. Ne ekersen onu biçiyorsun bu hayatta. Saygılı Sohbet odalarında yıllar geçse de unutulmayan insanlar vardır. Bunun sebebi saygın kişilikleridir. Davranışlarıyla akıllarda kalmış, yıllar geçse de bir özlemle, saygıyla anılmaya devam edilmişlerdir.

Bizde böyle olabiliriz. Bir gün sohbet odalarında adımız geçtiğin de, çok sağlam karakterli insandı. Kişiliğiyle ön plandaydı diye anılmak ne kadar hoş olur değil mi? Bir insanın seni saygın duruşunla hatırlaması, karakterini, kişiliğini beğenmesi, yıllar geçse de unutmaması. Bence bu durum paha biçilemez. Düşüncesinin bile hoşunuza gittiğine eminim. Nasıl olsa sanal ortam, bir daha girmeyeceğim. Ben girsem de karşımdaki girmez bir daha görmem düşüncesiyle hareket etmemeliyiz. Sanal sohbet ortamı da olsa insanın bir duruşu bir imajı olması düşüncesindeyim.

Kimse kimsenin nazını, niyazını, ukala hallerini çekmek zorunda değil. Moraliniz, psikolojiniz ne kadar bozuk olursa olsun bunu başkalarına mal edip, saygısızca davranmak yersiz. Sohbet odalarındaki insanların da duyguları olduğunu göz önünde bulundurarak seviyeli saygılı bir tutum sergilememiz gerektiğini unutmuyoruz. Aynı şekilde kendimize karşı yapılan saygısızlıklara da göz yummayalım. Sohbet odalarında edebiyle gelen, adabıyla uğurlanır. Bu gerçek hayatta da böyle herkes davranışına göre, saygı sevgi görür. . Bu yüzden sohbet odaların da ya da gerçek yaşantımız da sohbet ederken saygılı olmaya dikkat etmeliyiz. Kısacası saygı şart, sevgi size kalmış.



Toplam 1 Yorumlar
Painfully

Saygili, hos ve keyifli bir sohbet için sizleri de bekleriz. Mobil uyumludur, uyelik gerektirmez.

Bir cevap bırakın.

Sohbet sitesi | Sohbet